Verteltheater in Vikingweekend Eindhoven

Bloed Zweet en Tranen

  • Een drieluik over de namen van de weekdagen, goden, mysterie en geweld, doorspekt met humor & vunzigheden.
  • Theater, vechtshows, verhalen  en muziek.

Met verteltheater Bastiaan de Zwitser en Tjebbe de Trommer . ‘Hoe Loki de Runen van Wodan afnam’.

Ons verhaal gaat over Odin die, zoals zo vaak, door Loki lastig gevallen wordt: zijn magische Runen worden door hem gestolen. Zijn kostbare runen! Waarmee hij de toekomst kan voorzeggen! Vermomd als eenvoudig muzikant gaat Odin op zoek en treft een merkwaardige verhalenverteller genaamd Grauwbaard.  Deze Grauwbaard vertelt de sage van Odin en hoe die zijn eigen ogen uitstak, zich met een speer doorboorde en negen dagen omgekeerd aan een boomtak hing. Zo doorstond Odin honger, dorst en ondraaglijke pijnen, maar  verwierf  hij wel het vermogen om in de toekomst te kijken plus vele andere goddelijke wijsheden.

Ieder verhaal duurt rond de 15 minuten en is geschikt voor liefhebbers van verhalen vanaf zes jaar.

Het gehele drieluik: nog twee shows

Het is een show-drieluik over de namen van de weekdagen, goden, mysterie en geweld, doorspekt met humor & vunzigheden. Gebracht door Stichting Foeks i.s.m. Bastiaan de Zwitser en Tjebbe de Trommer. Het gaat over de drie schatten die Loki van de Goden heeft gestolen. Van Freya heeft hij haar halsketting afgepakt. Die halsketting bestaat uit de vier elementen (vuur, aarde, water en lucht). Met deze elementen verwierf Freya wijsheid en kracht.Van Wodan stal hij zijn magische Runen waarmee hij in de toekomst kan kijken.Van Donar pikte hij zijn hamer, het machtigste wapen in de strijd tegen de reuzen.

Het verhaal van de zoektocht van Freya brengt haar tussen stoere krijgers. Vier van de stoerste dragen één deel van haar halsketting. Via list en verleiding weet ze de mannen tegen elkaar op te jutten. Een hels gevecht breekt los. Uiteindelijk staat alleen Freya nog fier overeind en kan ze haar ketting terugnemen.

De zoektocht van Odin, verkleed als eenvoudige muzikant, brengt hem bij een raadselachtige verteller. Hij vertelt verhalen  over hoe Odin en ze vinden niet alleen de waarheid terug maar ook elkaar als wijze vrienden.

Donar sleurt Loki aan zijn oren mee naar de Reuzenwereld. De koning van de reuzen bezit de hamer en geeft deze alleen terug aan Donar als hij mag trouwen met Freya. Thor verkleed als Freya met dienstmeisje Loki weten in deze klucht de hamer terug te winnen en de reuzen genoeg vrees aan te jagen

Bastiaan en Tjebbe worden gesponsord door: