Middeleeuwse Muziek

Als reizend muzikant Tjebbe de Trommer kom ik op historische festivals, in musea, op scholen en in herbergen. In mijn rugmand of wagentje neem ik trommels, fluiten, hoorns, allerhande gheraasmakers, raspen, ratels en meer instrumenten mee. Historische muziekinstrumenten uit alle tijden. Natuurlijk draag ik daarbij tijds eigen kledij.

Van oorsprong ben ik drummer en percussionist, vandaar mijn artiestennaam: Tjebbe de Trommer. De ervaring leert dat trommelen de meeste mensen aanspreekt, en sterk uitnodigt tot meespelen.

Voor elke gelegenheid is er een passend programma: muziekoptredens, workshops of demonstraties. Mobiel of op een vaste locatie met luifeltent. Muziek voegt zoveel sfeer toe aan een evenement.

Ik vertel graag over de muziek en instrumenten uit vroeger tijden en laat liefst al mijn, deels zelfgemaakte, instrumenten (replica’s) zien en klinken. Het publiek mag natuurlijk meedoen en wordt uitgedaagd om alles uit te proberen: trommels, koeienhoorns, schelphoorn, foekepot, benen- en zelfgemaakte rietfluiten en natuurlijk de publiekslieveling Olivier de Klepperklomp.

 

Video: muzieksessie met publiek in Museum Terra Maris, 2015.

Video: samen met De Flierefluiter. Etstoeldag Anloo, 2015.